Inbreker slaat op de vlucht in gestolen bedrijfsbus en ramt tot twee keer toe politieauto

© Politie
WOUDENBERG/HARMELEN - Een of meerdere inbrekers die vannacht een bedrijfspand in Woudenberg binnendrongen, hebben het in hun vlucht voor de politie erg bont gemaakt. Ze gingen ervandoor in een gestolen bedrijfsbus en ramden vervolgens tot twee keer toe de politieauto die hen op de hielen zat.
Tussen 1.00 en 3.00 uur vannacht werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Landaasweg in Woudenberg. Daarbij zijn "verschillende spullen" gestolen, meldt de politie. De dader of daders zijn vervolgens gevlucht in een rode MAN-bus.
Twee uur later, rond 5.00 uur vanochtend, zagen politieagenten de gestolen bus op de afrit van de A12 richting Harmelen rijden. Van het stopteken moest de bestuurder in kwestie niets weten. "Bij het tonen van een stopsignaal besluit de bestuurder om gas bij te geven en ramt zo opzettelijk in op de achterzijde van het politievoertuig", schrijft de politie in een persbericht.
"De agenten zetten de achtervolging in en geven het voertuig een tweede stopteken. De rode bedrijfsbus rijdt daarbij hard achteruit en ramt zo nogmaals in op het politievoertuig."
Na deze botsingen verloor de politie het zicht op de bedrijfsbus. Ook een zoektocht met onder meer een politiehelikopter mocht niet baten. De bedrijfsbus is wel gevonden: die werd later die ochtend aangetroffen aan de Techniekweg in Harmelen.
De politie laat weten getuigen te zoeken van het voorval. "Heeft u rond 01.00 uur bij de Landaasweg in Woudenberg iets gezien of gehoord of heeft u camerabeelden waarop iets verdachts is te zien rondom dit incident? Of heeft u de rode MAN bedrijfsbus zien rijden bij de Techniekweg in Harmelen? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.