Twintigtal jongeren veroorzaakt onrust in Bunschoten

© AS Media
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een twintigtal jongeren heeft vanavond voor onrust gezorgd op het Kolkplein in Bunschoten. Ze staken een kliko in brand, staken vuurwerk af en gooiden ook vuurwerk richting een politieauto. "De situatie lijkt inmiddels onder controle", laat een woordvoerder van de politie weten.
Het zou om een protest tegen de coronamaatregelen zijn gegaan, waartoe was opgeroepen via sociale media na de ongeregeldheden in Rotterdam gisteravond. De politie kan dat niet bevestigen.
Nadat de politie arriveerde, stoof de jongerengroep uiteen. De rust lijkt daarmee weer teruggekeerd in het dorp. "We zijn nog wel aanwezig om de orde te bewaken", aldus de politie.

Andere plaatsen in Nederland

Niet alleen in Bunschoten is het onrustig. Op verschillende plaatsen in Nederland is de politie druk met jongeren die zich hebben verzameld en vuurwerk afsteken. In sommige gevallen wordt zwaar vuurwerk naar de politie gegooid.
Zo zorgen enkele tientallen jongeren voor overlast in Roermond, de Limburgse plaats Stein en op Urk, waar de officier van justitie inmiddels heeft bepaald dat preventief fouilleren mogelijk is. Ook rondom voetbalwedstrijden was het vanavond onrustig. Zo werden er twee wedstrijden in de eredivisie stilgelegd omdat supporters stadions waren binnengedrongen. In de buurt van stadions werd ook vuurwerk afgestoken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.