Bewoners Maarssense flat mogen niet thuis slapen door ingestorte trap: 'Vluchtroute ontbreekt'

© Ingezonden foto
MAARSSEN - In een flat in Maarssen aan de Schaepmanstraat is vanmiddag rond 15.15 een trap in een flat ingestort. Omdat er maar één trap is in de flat konden de bewoners het gebouw tot begin van de avond niet in of uit. Er vielen geen gewonden bij het incident.
De brandweer en de woningbouwvereniging waren snel ter plaatse om de bewoners uit de flat te halen en te kijken hoe ze hen op konden vangen. Daarnaast onderzochten ze de stabiliteit van de andere twee portiektrappen in het pand, dat gebouwd werd in 1966.

Geen vluchtroute

Uiteindelijk heeft Portaal in samenspraak met de brandweer besloten dat de bewoners aan de portiek met de ingestorte trap de nacht ergens ander door moeten brengen. Het gaat om 18 bewoners van in totaal acht appartementen. Zij kunnen via een noodtrap het pand verlaten.
"Het probleem is vooral dat er geen vluchtroute is nu de trap is ingestort", meldt een woordvoerder van de brandweer. De bewoners mogen kiezen of ze in het hotel slapen of zelf onderdak regelen.
"We zijn natuurlijk heel erg geschrokken, maar we zijn vooral blij dat er niemand gewond is geraakt", zegt een woordvoerder van woningbouwvereniging Portaal, de beheerder van het pand. De trappen in de andere twee portieken worden voor de zekerheid gestut. Portaal onderzoekt morgen hoe ze de kapotte trap gaan repareren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.