Groep 'sfeerverziekers' zorgt opnieuw voor onrust op station Utrecht Centraal

UTRECHT - Weer heeft de politie in actie moeten komen tegen een groep dronken overlastplegers op station Utrecht Centraal.
De mannen hingen gisteravond rond bij het zogenoemde bollendak op het stationsplein. Er werd onderling gevochten en geschreeuwd. "Wij troffen een grote bende aan van afval, lege bierblikjes en kapotte flessen drank", laat de politie weten.
Ondanks waarschuwingen om rustig te doen en te vertrekken, was er een man die niet wilde luisteren en hinderlijk aanwezig bleef. Hij werd aangehouden. "Jammer dat deze groep de sfeer onder het mooie bollendak heeft lopen verzieken deze avond", aldus de politie.

Vorige week

Vorige week zorgden dronken mannen ook voor problemen bij het bollendak op het Centraal Station. Ze zouden onder anderen medewerkers van een supermarkt en winkelend publiek lastig hebben gevallen. Ook toen was sprake van onderlinge vechtpartijen. Het leidde tot zes aanhoudingen.

Vorige maand

Eind oktober was er een gerichte politie-actie tegen overlast in winkelcentrum Hoog Catharijne, onder het bollendak en andere plekken rond het station. Dit leidde tot 144 bekeuringen en vijf aanhoudingen. Twee mannen werden toen opgepakt voor het veroorzaken van grote overlast en openbare dronkenschap.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.