Utrecht wil woningnood aanpakken met tijdelijke wooncontainers

Wooncontainers in Amersfoort.
Wooncontainers in Amersfoort. © RTV Utrecht
UTRECHT - De gemeente Utrecht hoopt in de wijk Hoograven driehonderd woonunits te plaatsen. In deze containers, voor alleenstaanden en stellen, kunnen mensen volgens de plannen maximaal vijf tot tien jaar wonen. De gemeente mikt dan ook vooral op studenten, is te lezen in een document van woonwethouder Klaas Verschuure.
De containers moeten komen te staan op de Pagelaan, op het terrein waar nu nog een voormalig schoolgebouw staat. Hoewel de gemeente eigenlijk hoopte woningen neer te zetten die voor altijd konden blijven staan, is nu gekozen voor deze tijdelijke optie vanwege geluidsoverlast op het terrein. Dat komt omdat er nog altijd geen duidelijkheid is over de verbreding van de A27. Wachten op een besluit daarover is niet wenselijk vanwege de hoge woningnood, vindt de gemeente.
Wel wil de gemeente aan de gezondheid van de toekomstige bewoners denken. Ze onderzoeken daarom nog de mogelijkheid van geluidsdempende maatregelen, denk aan ventilatie en slaapkamers aan de geluidsluwe zijde van de woonunits. Daarnaast denken ze dat het voor bewoners het beste is niet langer dan vijf jaar op het terrein te wonen.
Naast studenten en jonge werkenden wil de gemeente ook plaats maken voor anderen. Dertig procent van de woonunits is bestemd voor urgente woningzoekers, zoals statushouders en mensen die in scheiding liggen.
De gemeente hoopt het voormalige schoolgebouw ergens in het voorjaar te kunnen slopen. Het is niet duidelijk wanneer de containers geplaatst worden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.