Cel geëist tegen Utrechter die seks had met meisje van Valkenburgse zedenzaak

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - Het OM heeft werkstraffen en celstraffen van minimaal twee weken onvoorwaardelijk geëist tegen mannen die betrokken zouden zijn bij de Valkenburgse zedenzaak uit 2015. Een meisje van 16 werd geprostitueerd in die Limburgse stad. Onder haar klanten was een 40-jarige man uit Utrecht.
Hij stond samen met achttien andere mannen terecht in de rechtbank van Den Bosch. Vanwege de jonge leeftijd en de getroebleerde jeugd van het meisje, was het volgens de officier van justitie aan de volwassen mannen die contact met haar zochten om zich ervan de overtuigen dat de vrouw meerderjarig was. Een enkeling vroeg wel naar haar leeftijd, maar nam genoegen met haar antwoord dat ze 21 jaar was.
De politie kwam de illegale seks in 2019 op het spoor via een advertentie van het meisje op sexjobs.nl. De politie betrapte haar in een hotel in Eindhoven door een nepafspraak te maken. Op haar telefoon vond de politie gegevens van de verdachten.
Het OM heeft celstraffen van tien tot twintig maanden en werkstraffen geëist tegen de drie mannen die het meisje naar haar seksafspraken brachten. Vijftien klanten die betaalden voor die seks hoorden strafeisen van een week tot drie maanden onvoorwaardelijk. Eén verdachte had alleen kinderpornografische opnames van het meisje gemaakt en voor hem werd een werkstraf van 80 uur gevraagd.
De rechter doet op 23 december uitspraak in de zaken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.