Avondvierdaagse Baarn dreigt na 75 jaar te verdwijnen, er zijn geen vrijwiligers

© Caspar Huurdeman
BAARN - Na 75 jaar dreigt het doek te vallen voor de Avondvierdaagse in Baarn. Het bestuur - bestaande uit vader, dochter en zoon - stopt ermee en de opvolging is nog niet rond. Met een ultieme oproep op Facebook is een oproep gedaan aan vrijwilligers zodat er een doorstart kan worden gemaakt. Heel misschien levert dat nog wat op, want er is iemand die interesse heeft voor een bestuursrol.
"Wij hebben altijd met plezier de Avondvierdaagse georganiseerd en kijken terug op zeventien leuke en gezellige jaren met de wandelaars en alle vrijwilligers die ons altijd hebben geholpen", vertelt secretaris Sandra Hoogerhuis.
Toch is nu het moment gekomen om te stoppen. "Mijn vader is op leeftijd en mijn broer en ik zien het niet zitten om door te gaan. We willen het stokje overdragen. Er is een nieuwe generatie vrijwilligers nodig."
Inmiddels heeft zich één vrijwilliger gemeld, waarmee binnenkort een gesprek wordt gevoerd. "Maar die kan dit evenement met zo'n duizend deelnemers niet alleen draaiende houden, dus dat moeten we nog wel met deze persoon gaan bespreken. Hopelijk levert dit nog wat op", aldus Hoogerhuis.
Het is in korte tijd de tweede vrijwilligersclub in Baarn in problemen komt. Eerder werd bekend dat de lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland na 90 jaar moet stoppen door een gebrek aan aanmeldingen.

Vrijwilligers maken de stad

RTV Utrecht maakt de serie Vrijwilligers maken de stad, waarvan onlangs de eerste aflevering was te zien. Wat is een sportclub, vereniging of instelling zonder vrijwilligers? Zij zijn het kloppend hart van iedere club en maken met hun onvermoeibare inzet ook de stad een mooiere plek. Deze nieuwe serie is dan ook een ode aan de Utrechtse vrijwilliger. Ben jij of ken jij iemand die op deze plek niet mag ontbreken? Mail ons dan: onlinestad@rtvutrecht.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.