Hek op landgoed Dennenburg in Driebergen blijft voorlopig dicht

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Het afgesloten pad op landgoed Dennenburg in Driebergen blijft voorlopig dicht. De eigenaar hoeft de door hem geplaatste hekken van de rechter voorlopig niet weg te halen. De gemeente heeft volgens de rechter nog niet kunnen bewijzen dat het om een openbare weg gaat.
De landgoedeigenaar sloot het pad af vanwege overlast
De landgoedeigenaar sloot het pad af vanwege overlast © Ulrike Nagel / RTV Utrecht
Al maanden staat er op het landgoed een hek midden op een pad zodat omwonenden er niet meer langs kunnen. Landgoedeigenaar Maik Willems heeft de doorgang afgesloten omdat hij last zegt te hebben van 'van toenemende criminele activiteiten'.
Omwonenden én de gemeente Utrechtse Heuvelrug willen dat het pad weer opengaat. De gemeente vroeg de eigenaar de hekken weg te halen en legde hem een dwangsom op van 500 euro per dag. Volgens de gemeente overtreedt de man de Algemene Plaatselijke Verordening, omdat het hier om een openbare weg gaat. De eigenaar is het daar niet mee eens en maakte bezwaar bij de gemeente. Dat bezwaar loopt nog, maar om ondertussen de dwangsom van tafel te krijgen stapte hij ook nog naar de rechter.
Die oordeelde in een voorlopige voorziening dat de gemeente nog niet heeft kunnen bewijzen dat de weg inderdaad openbaar is. "De gemeente heeft hier onvoldoende informatie over gegeven en had daar meer onderzoek naar moeten doen. De motivering voor het handhaven en het opleggen van de dwangsom is daarmee gebrekkig."
Het hek blijft nu in ieder geval staan tot er een uitspraak is in de bezwaarprocedure die de eigenaar heeft aangespannen.
Landgoedeigenaar en omwonenden ruziën bij rechter over afsluiting pad in Driebergen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.