Dagbesteding Soest nog altijd dicht na brand, cliënten ondergebracht op andere plekken

© Caspar Huurdeman
SOEST - De dagbesteding in Soest is nog altijd niet open na de brand van afgelopen weekend. Het is ook nog niet duidelijk wanneer de enkele tientallen cliënten terug kunnen. Zorgorganisatie Amerpoort heeft hen tijdelijk ondergebracht op andere locaties in de buurt.
Bij dagbesteding Keramiek & Cadeau aan de Nieuweweg brak brand uit in de nacht van vrijdag op zaterdag. De brandweer had het vuur na twee uur onder controle. Een woning boven het pand moest worden ontruimd. De precieze schade is nog niet volledig in kaart gebracht, maar Amerpoort zegt dat de schade aanzienlijk is. "Het was meer dan de koekenpan die vlam vat", zegt een woordvoerder. De oorzaak van de brand is nog altijd onduidelijk.
Bij Keramiek & Cadeau maken mensen met een verstandelijke beperking producten van klei. Amerpoort heeft er alles aan gedaan ze zo snel mogelijk op een andere plek te krijgen. "Ze komen daar drie, vier of vijf dagen per week, dus het was belangrijk dat we snel een alternatief voor hen zouden vinden. Anders zitten ze ineens thuis."
Amerpoort kreeg de afgelopen dagen veel hartverwarmende reacties van mensen uit de buurt, vooral via sociale media. "Onze collega's zijn nu druk bezig om te kijken hoe het verder moet op die locatie."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.