Bermaanpassing gevaarlijke N-weg bij IJsselstein gepland voor 2023

De beruchte bocht van de N210 in IJsselstein
De beruchte bocht van de N210 in IJsselstein © RTV Utrecht
IJSSELSTEIN - De Provincie Utrecht heeft in een reactie op de oproep van het college van IJsselstein laten weten dat de bermverharding langs de N210 vooralsnog gepland staat voor 2023.
Het college van IJsselstein liet eerder weten dat zij het onacceptabel vindt om te wachten met de bermverharding tot het geplande grote onderhoud over twee jaar.
Volgens de provincie is het voor de bermverharding nodig om de fundering van de weg aan te passen en vraagt een dergelijke ingrijpende maatregel een gedegen voorbereiding. Daarom staat de bermverharding nu gepland voor het groot onderhoud in 2023. "Echter, we schuwen geen extra maatregelen als blijkt dat de huidige maatregelen niet genoeg zijn. We monitoren de situatie continue en als er eerder aanleiding voor is, dan passen we het plan aan", laat een woordvoerder van de provincie weten.
De bermverharding is volgens het IJsselsteinse college hard nodig om de veiligheid voor het verkeer op de provinciale weg N210 te vergroten. In de beruchte bocht van de weg ter hoogte van vleesverwerker Westfort zijn afgelopen jaren meerdere ongelukken gebeurd. Afgelopen zomer kwamen twee broers uit IJsselstein om het leven bij een ongeluk in de bocht. Het ongeluk waarbij Noah (16) en Isay (18) omkomen maakt veel los in IJsselstein en daarbuiten.
De provincie Utrecht betreurt het aantal ongelukken in de bocht van de N210 bij IJsselstein en stelt dat het "de volle aandacht heeft".

Maatregelen

De eerste maatregelen heeft de provincie wel al in gang gezet. Zo zijn er borden geplaatst met een adviessnelheid van 60 kilometer per uur en waarschuwingsborden. In december worden bochtschilden geplaatst om het verloop van de bocht beter te accentueren.
Ook is volgens de provincie het wegdek onlangs opgeruwd. De provincie stelt dat "deze maatregelen het aantal ongevallen sterk zou moeten reduceren". Wethouder Peter Bekker stelde twee weken geleden nog voor om zo snel mogelijk een flitspaal te plaatsen langs de weg. De provincie laat weten dat het verzoek tot het plaatsen van een flitspaal inmiddels gedaan is. Maar het Openbaar Ministerie moet uiteindelijk beslissen of die er ook komt.
Verder laat de provincie Utrecht weten dat de bocht met verhoogde aandacht gemonitord wordt en dat er een studie naar de verkeersveiligheid van de weg loopt die zij zo snel mogelijk proberen af te ronden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.