GroenLinks: 'Mitros zet huiseigenaren in de kou'

© GroenLinks
UTRECHT - De gemeente vindt het jammer dat huisbezitters in de Utrechtse wijk Pijlsweerd niet mee kunnen liften met het renoveren van de huizen in hun wijk. Die renovatie wordt gedaan door woningcorporatie Mitros. De corporatie bezit veel huizen in de wijk, maar heeft een deel daarvan in het verleden aan de bewoners verkocht. Die willen ook graag hun huis verduurzamen, maar Mitros houdt de boot af. En dat leidt tot vragen in de gemeenteraad.
De vragen werden gesteld door Pepijn Zwanenberg (GroenLinks), hij is voor het verduurzamen van alle woningen en is dus blij dat de huurhuizen gevelisolatie, zonnepanelen, dakisolatie en dubbele beglazing krijgen. Daarnaast worden muren versterkt. Zwanenberg: "Wat alleen heel jammer is, is dat er in de wijk ook verschillende particuliere woningen staan, die Mitros de afgelopen jaren verkocht heeft. De eigenaren van deze woningen willen ook graag hun woning verduurzamen."

Bijzonder spijtig

Volgens Zwanenberg hebben die bewoners geprobeerd om in contact te komen met Mitros om mee te doen met de renovatie, de steigers staan er immers toch. Maar dat had geen succes, Mitros houdt de boot af. Zwanenberg: "Dat is bijzonder spijtig wat GroenLinks betreft." Wethouder Cees Diepeveen, ook van GroenLinks, is het daarmee eens. "Want het gaat om hetzelfde type woningen, en waarschijnlijk ook dezelfde staat van onderhoud", stelt de wethouder. "Het is logisch en ligt heel erg voor de hand om de eigenaren van de woningen te benaderen of ze aan willen haken."
Volgens de wethouder is Mitros in zijn algemeenheid bereid om samenwerkingen aan te gaan, "mits dat niet vertragend werkt." Mitros zou bereid zijn om, in het geval van Pijlsweerd, informatie aan de eigenaren te geven over de renovatie, en met die informatie mogen die dan naar de aannemer, maar verder wil Mitros niet gaan. Voor de wethouder is dat aanleiding om binnenkort met de corporatie in gesprek te gaan, waarmee hij aangeeft niet blij te zijn met deze opstelling.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.