Geheime motie niet gelekt door raadslid

UTRECHT - Vertrouwelijke informatie uit een besloten raadsvergadering in Utrecht is niet gelekt door een gemeenteraadslid.
Het gaat om een motie waarin wethouder Bosch wordt gesommeerd de raad voortaan bijtijds in te lichten over vertragingen bij de bouw van Leidsche Rijn Centrum.
Journalist Mario Gibbels heeft de papieren gevonden in de raadzaal, waar iemand ze had laten slingeren. Gibbels schrijft op DeStadUtrecht.nl: "Geen lek, geen gedegen journalistiek speurwerk maar stom geluk. Afgelopen donderdag heb ik de snoer van mijn laptop in de raadszaal laten liggen. "
"Toen ik de vrijdag daarop ging kijken of de snoer er misschien nog lag, vond ik zowel de snoer als de geheime motie, liggend op een stoelzitting op de publieke tribune."

DUIVELTJE

Hij vervolgt: "Ik heb toen natuurlijk overwogen om de motie netjes bij de receptie af te geven maar het journalistiek duiveltje bleek toch sterker. Ik heb nog bij enkele gemeenteraadsleden meer informatie proberen los te krijgen, maar die hielden netjes de lippen op elkaar. De burgemeester hoeft dus geen aangifte te doen en de politie hoeft de raadsleden niet te verhoren om het lek te achterhalen."
Eerder zei burgemeester Wolfsen nog dat hij aangifte doet als zou blijken dat de informatie door een raadslid zou zijn gelekt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.