Houtense tv-presentator in Zuid-Afrika verrast door vliegverbod

Renze Klamer maakte van zijn tegenslag een Instastory.
Renze Klamer maakte van zijn tegenslag een Instastory. © Renze Klamer (Bewerking door RTV Utrecht)
BILTHOVEN - Tv-presentator Renze Klamer uit Houten is in Zuid-Afrika overvallen door het nieuws dat vluchten uit dat deel van de wereld verboden zijn. De maatregel is genomen omdat daar een nieuwe variant van het coronavirus is ontdekt.
Klamer, die onder meer voor BNNVara de talkshow De Vooravond presenteerde, plaatste een foto van zichzelf bij de Tafelberg nabij Kaapstad op Instagram. "Paar minuutjes voor Zuid-Afrika op slot ging", schreef hij eronder.
Het kabinet heeft vanmorgen besloten om vluchten uit het zuidelijk deel van Afrika voorlopig te weren, nadat de Wereldgezondheidsorganisatie bekendmaakte dat in Zuid-Afrika een coronavariant is vastgesteld, die mogelijk nog besmettelijker is dan de heersende Delta-variant. Ook veel andere landen hebben reisbeperkingen ingesteld.
Voor Klamer betekent het overigens niet dat hij vastzit in Zuid-Afrika. Nederlanders mogen nog wel terugvliegen naar hun eigen land. Ze moeten dan wel een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud kunnen laten zien. Eenmaal terug in Nederland moeten ze tien dagen in quarantaine. De quarantaineplicht kan worden ingekort als ze na vijf dagen opnieuw negatief testen.