Theologische Universiteit verhuist van Kampen naar Utrecht

Het pand van de Theologische Universiteit aan de Plompetorengracht.
Het pand van de Theologische Universiteit aan de Plompetorengracht. © Google Maps
UTRECHT - Utrecht is vanaf 2022 een universiteit rijker. Dan verhuist de Theologische Universiteit namelijk vanuit het Overijsselse Kampen naar de Domstad. Vanaf september dat jaar biedt de universiteit haar lessen aan in een gehuurd gebouw aan de Plompetorengracht, in het universiteitskwartier.
De Theologische Universiteit biedt onderwijs aan dat zich richt op het geloof, met name het gereformeerde christendom. Zo kunnen mensen aan de universiteit studeren om predikant te worden. Aan de universiteit studeren zo'n 150 mensen en geven ongeveer dertig mensen les.
Het College van Bestuur van de TU is verheugd dat deze locatie is gevonden. 'Wij hebben goede partners gevonden om mee samen te werken. Het is de bedoeling hier de komende jaren te blijven tot duidelijk is waar de TU zich definitief zal kunnen vestigen in Utrecht', zegt Pim Boven, lid van het College van Bestuur.
De TU verhuist niet in een keer. De komende jaren zullen er gebouwen worden afgestoten in Kampen, terwijl de activiteiten in Utrecht zich zullen uitbreiden. In totaal zal de verhuizing ongeveer drie jaar duren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.