Berging van de weg geraakte stadsbus leek moeilijke klus: 'Met juiste materiaal en mensen goed te doen'

© Nino Blitz Kraan & Zwaartransport fotografie
UTRECHT - De stadsbus die gisteren van de weg raakte op de Vleutenseweg in Utrecht, is geborgen. Bergingsbedrijf Modern is zo'n drie uur bezig geweest met de klus naast het spoor.
"Het was een klus die moeilijk leek, maar met het juiste materiaal en de juiste mensen was het goed te doen", vertelt Dick Chaigneau van het Utrechtse bergingsbedrijf. Rond 14.30 uur waren ze ter plaatse met vijf medewerkers en rond 17.30 was alles opgeruimd. "Het is iets anders dan een gewone auto. Het is moeilijker om te bevestigen. Maar toen het eenmaal vast zat aan de kraan was het eigenlijk alleen maar beuren."
Er werden twee hijskranen ingezet bij de berging.
Er werden twee hijskranen ingezet bij de berging. © Nino Blitz Kraan & Zwaartransport fotografie
De stadsbus is afgevoerd naar een loods van Modern. Het voertuig is in beslag genomen door de politie in verband met het onderzoek naar het ongeluk.
Een overzicht van de bergingswerkaamheden.
Een overzicht van de bergingswerkaamheden. © Nino Blitz Kraan & Zwaartransport fotografie

Onwel geworden

De bus reed gisteren onderaan de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal toen het mis ging. De chauffeur had een bocht moeten nemen maar ging rechtdoor. Dat kwam omdat hij onwel was geworden. De chauffeur is gereanimeerd en met de ambulance afgevoerd.
Het is op dit moment onduidelijk hoe het met hem gaat. Vervoerder U-OV doet verder geen mededelingen over zijn situatie, vertelt een woordvoerder.
De voorkant van de bus.
De voorkant van de bus. © Nino Blitz Kraan & Zwaartransport fotografie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.