Relverdachten Lopik op vrije voeten, 10 december snelrechtzitting

© ANP
LOPIK - De Lopikse verdachten van opruiing op internet zijn in het weekend in vrijheid gesteld in afwachting van een snelrechtzitting op 10 december bij de rechtbank in Utrecht.
De politie pakte de vier vorige week op, nadat zij via sociale media en WhatApp-groepen opriepen om te gaan rellen. Het gaat om een 15-jarige jongen en drie mannen van 28, 31 en 46 jaar.

Oproep om te gaan rellen in Utrecht

Het was vorige week op tal van plekken onrustig bij of na demonstraties tegen het coronabeleid. De hechtenis van een 17-jarige jongen uit Zeist, die vrijdag werd opgepakt voor opruiing, is vandaag door de rechter-commissaris geschorst onder voorwaarden.
Deze jongen kreeg al een onlinegebiedsverbod. Dat betekent dat hij online geen enkele aanleiding mag geven voor ongeregeldheden in de stad Utrecht op straffe van een dwangsom van 2500 euro.

Hilversummer

Een 34-jarige inwoner van Hilversum die ook werd gearresteerd voor oproepen tot geweld tegen politie en overheid blijft tot aan de snelrechtzitting in de cel zitten, heeft de rechter-commissaris in Utrecht besloten. Het is niet bekend of deze man ook opriep tot rellen. De man zit sinds donderdagavond vast.