'Harm Lambers (65) zette Theater Kikker op de kaart als inhoudelijk avantgarde-theater'

UTRECHT - Harm Lambers, oud-directeur van Theater Kikker en Podium Hoge Woerd, is overleden. Hij was bij beide Utrechtse organisaties jarenlang in dienst en hij was daardoor een bekende in de Utrechtse theaterwereld.
"Hij bouwde Theater Kikker op van een vrijwilligersorganisatie naar een professioneel podium met landelijke uitstraling. Hij zette Theater Kikker op de kaart als inhoudelijk avantgarde theater, geliefd bij makers en publiek", schrijft Podium Hoge Woerd in een memoriam. "Onder zijn bezielende leiding opende in 2015 een nieuw podium in Leidsche Rijn, Podium Hoge Woerd."
Ook Theater Kikker schrijft op de website over hun oud-directeur. Vooral zijn liefde voor het vak wordt geroemd. "Harm hield van rafelig theater dat iets teweegbrengt bij het publiek. Theater dat de grote onderwerpen niet schuwt, maar juist omarmt. Theater in alle vormen, als het maar avontuurlijk en rigoureus is. Bijna elke avond zat hij in de zaal en deelde naderhand zijn scherpe analyse met de makers. Zijn energie en kennis waren ongebreideld."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.