Einde aan de uitgestelde zorg van Cees uit Veenendaal: 'We hopen dat er dan weer een ander leven ontstaat'

Cees ligt dagenlang in bed, vanwege de heftige pijn
Cees ligt dagenlang in bed, vanwege de heftige pijn © RTV Utrecht / Eva Hageraats
VEENENDAAL - De operatie van Cees van Doodeweerd uit Veenendaal kan volgende week eindelijk doorgaan, in Nijmegen. Zijn operatie stond eigenlijk al gepland op 10 november, maar werd afgezegd omdat de ziekenhuizen te vol lagen met coronapatiënten. Het verhaal van Cees kreeg landelijke bekendheid en hij werd hét voorbeeld van de consequenties die gepaard gaan met de coronazorg.
Maar vandaag hoorde Cees dat hij op 7 december terecht kan voor zijn operatie. "Het huilen stond me nader", zegt hij, "maar dan wel van blijdschap." Door de pijn van de hernia kan Cees op dit moment alleen nog maar in bed liggen en tot vandaag was niet duidelijk hoelang dat zou duren. "We zijn er heel positief over en hopen dat er dan weer een ander leven ontstaat", vervolgt Cees.
Vanochtend kreeg hij vanuit het ziekenhuis nog te horen dat de kans groot was dat ook volgende week alle operaties afgezegd zouden worden. "Maar ze hebben met hogere hand overlegd en zijn druk bezig geweest met de planning en vonden dat het moest en kon doorgaan", vertelt Cees blij.

Pijn

Omdat Cees door de hevige pijn ook niet lang kan zitten, zou hij op 10 november worden opgehaald met de ambulance voor de operatie. Toen hij ingepakt op de brancard lag, werd hij gebeld dat de operatie niet door kon gaan. "Ze vonden het zelf ook verschrikkelijk dat het zo raar was gegaan", vertelt hij, "maar daar konden ze zelf toen ook niks aan doen".

Andere zorgverzekering

Aangezien er in Nederland geen zicht was op wanneer de operatie plaats kon vinden, waren Cees en zijn vrouw Marjola al aan het zoeken of hij in Duitsland geopereerd zou kunnen worden. "We zijn al overgestapt naar een andere zorgverzekeraar die wel in Duitsland vergoedt", vertelt Marjola.
Toch is Cees blij dat de operatie in Nijmegen is. "Ik ben blij dat ik gewoon naar mijn eigen arts kan. Voor mijn vrouw is het logistiek ook veel makkelijker dan een operatie in Duitsland", zegt hij. "En het is volgende week dinsdag al, dus het schiet lekker op!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.