Margreet in het revalidatiecentrum: is de militaire droom ten einde na het breken van een heup?

DOORN - Een harde 'knap'. Daarmee kwam de militaire carrière van de 20-jarige Maybell abrupt tot stilstand. Tijdens de eindmars van haar militaire basisopleiding brak ze haar heup. In het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg (MRC) in Doorn werkt ze keihard aan haar herstel. Want haar militaire droom is nog zeker niet voorbij.
Presentator Margreet is een aantal weken te gast in het Militair Revalidatie Centrum in Doorn. Hier kunnen mensen met gecompliceerd letsel revalideren. Margreet laat elke week zien hoe dat eraan toegaat.
Maybell brak als 19-jarige militair in opleiding haar heup en revalideert nu bij MRC in Doorn
Het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg (MRC) in Doorn is ooit - de naam zegt het al - gebouwd om het herstel van militairen te bevorderen. De geschiedenis kent sinds de bouw van het centrum periodes waarin er meer of minder militairen gewond terugkwamen van een missie. Op dit moment zijn er bijna helemaal geen militaire in 'den vreemde'. Toch kunnen ook militairen in Nederland tijdens hun werk gewond raken.

Kilometers door de nacht

Zoals de nu 20-jarige Maybell. Zij revalideert, met tussenpozen, al bijna twee jaar in Doorn. Al van jongs af aan weet Maybell dat ze militair wil worden. Na haar middelbare school begint ze aan de basisopleiding, waar ze fluitend doorheen rolt. Ze ziet dan ook enorm uit naar de 'eindmars'. "Mijn ouders waren in een hotelletje in de buurt getrokken, om mij 's ochtends vroeg aan te zien komen. De mars begint namelijk al aan het eind van de nacht en is hét hoogtepunt van de opleiding, dus daar wilden ze op tijd bij zijn."

Gedragen over de eindstreep

Vlak voor het eind van de mars gaat het mis. Maybell: "Ik was begonnen met pijn aan mijn linkerheup. Automatisch compenseer je dat door heel veel op je ándere been te lopen. Een paar kilometer voor het eind hoorden we een harde 'knáp'. Later bleek dat het moment dat mijn heup brak. Mijn militaire klasgenoten hebben me letterlijk over de eindstreep moeten dragen, lopen kon ik toen al niet meer".
Na een ziekenhuisopname en twee operaties revalideert Maybell nu al maanden in het MRC. Haar droom om militair te worden, is nog niet voorbij. "Ik doe er alles aan om zo sterk en fit mogelijk te worden", zegt Maybell vastbesloten, "de basisopleiding is af, ik wil nu heel graag verder!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.