Blije kinderen én coronamaatregelen bij Sintbezoek op school: 'Sinterklaas toch in risicoleeftijd'

MEERKERK - Sinterklaas is in het land en komt dus ook langs op scholen door de hele provincie. Maar zo'n bezoekje van de jarige Goedheiligman is niet alleen spannend voor kinderen, maar ook voor leraren. Op openbare basisschool De Springplank in Meerkerk zijn ze er maar druk mee. Want hoe organiseer je een gezellig kinderfeest zonder onbedoeld corona cadeau te doen? "Sinterklaas valt toch in de risicoleeftijd, hè. Dus we moeten voorzichtig zijn..."
Sinterklaas bezoekt basisschool De Springplank in Meerkerk
Sinterklaas bezoekt basisschool De Springplank in Meerkerk © RTV Utrecht
"Het is Sinterklaas. Sinterklaas!" kan een uitgelaten jonge leerling van De Springplank vanochtend alleen nog maar uitbrengen als hij een glimp opvangt van de rode mantel van de Sint. De missie van de medewerkers van de school om het bezoek net zo leuk te maken als in de tijd voor corona lijkt dan ook geslaagd, constateert leraar Michel Pruijmboom tevreden. "We hebben te maken met strenge coronamaatregelen, dus alle groepen staan los op het plein om toch een glimp van de Sint op te vangen. We moeten toch gezond blijven met elkaar."
Coronamaatregelen tijdens bezoek Sint aan Meerkerk

Coronamaatregelen bij bezoek Sint

Want zelfs Sinterklaas ontkomt tijdens zijn bezoek aan de basisschool in de gemeente Vijfheerenlanden niet aan de coronamaatregelen. Pruijmboom: "Bij de jongste kinderen komt hij wel binnen in de klas en houdt ie afstand. Maar bij de oudere kinderen wordt het een raambezoek. Sinterklaas valt toch in de risicoleeftijd, hè. Dus we moeten voorzichtig zijn..."
Sinterklaas in zijn nopjes met ontvangst in Meerkerk
De kinderen hadden daar vanochtend geen problemen mee. En ook Sinterklaas was in zijn nopjes, onthulde hij voor de microfoon van Radio M Utrecht. "Wat is het fijn om zoveel kinderen, vreugde en blije gezichten te zien!', bracht de bisschop van Myra verheugd uit bij het aanzicht van het volle schoolplein.

Livestream

Wat gezellig! Dan kunnen de zieke kinderen thuis ons ook volgen!
Sinterklaas, over livestream en live verslag Radio M Utrecht
De Goedheiligman was erg te spreken over alle aandacht van de kinderen én de media in de vorm van Radio M Utrecht. Sinterklaas: "Wat gezellig! Dan kunnen de zieke kinderen thuis ons ook volgen!" Dat had sowieso wel gekund, want de school had een livestream opgezet zodat vier zieke kinderen thuis konden meegenieten. Eén leraar stond daarvoor graag met een laptop in zijn handen op het schoolplein: "Het is belangrijk dat het doorgaat. Het is toch een jaarlijks terugkerend feest."
Kinderen kijken via livestream naar bezoek Sint
Kinderen kijken via livestream naar bezoek Sint © RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.