Muntgebouw in Utrecht krijgt onder meer kantoren en horeca, maar geen woningen

UTRECHT - Het iconische Muntgebouw aan de Leidseweg in Utrecht krijgt als het aan de eigenaar ligt een bonte mix van functies. Volgens het ontwerpbestemmingsplan is het gebouw straks de plek voor kantoren, bedrijven, vergaderen, congressen, horeca, sport, en maatschappelijke- en culturele voorzieningen.
Het pand werd in 2017 te koop werd gezet. De nieuwe eigenaar liet al snel weten geen plannen voor het bouwen van woningen te hebben. De gemeente vroeg toen nog wel of het toch nog mogelijk is om bij te dragen aan de grote vraag naar woonruimtes, maar uit het ontwerpbestemmingsplan blijkt dat daar definitief geen plannen voor zijn.
Het ontwerpbestemmingsplan ligt sinds vandaag zes weken ter inzage bij de gemeente. Tot en met 13 januari kan iedereen op het plan reageren. De gemeente zal daarna alle zogeheten zienswijzen beantwoorden. Daarna kan de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststellen.
De Koninklijke Nederlandse Munt (KNM) verhuisde zelf in 2020 naar een nieuw gebouw in Houten. De KNM was ruim 450 jaar gevestigd in Utrecht, maar het munthuis was voor de toekomst niet langer geschikt vanwege de aangescherpte beveiligingseisen en de toename van de orderportefeuille. Het bedrijf slaat alle Nederlandse euro's, naast veel herdenkingsmunten en buitenlandse valuta.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.