Sinterklaas meldt zich ziek voor basisschool bezoek in Vleuten

© RTV Utrecht / Fleur Kleinhuis
PROVINCIE UTRECHT - Sinterklaas is alweer een tijdje in het land en ging vandaag langs op de basisschool de Kees Valkenstein in Vleuten. Het feest liep dit jaar anders dan gedacht, want de Goedheiligman voelde zich te ziek en belde eerder deze week al af.
En ook voor Sinterklaas geldt, wie klachten heeft, die blijft thuis. Dus daarom gingen de Pieten alleen naar de school in Vleuten. De afwezigheid van Sint mocht de pret niet drukken, want de Pieten werden warm onthaald. Met een videoboodschap was de Sint nog in contact met de kinderen, maar de oude man gaf wel toe dat praten via een video toch 'een beetje te nieuwerwets' is.
"Vanwege de veranderingen in de maatregelen, werden de plannen voor het Sinterklaasfeest steeds anders" vertelt Melle van Tricht, de directeur van de basisschool. "Dus we hebben gezocht naar een variant met veel ventilatie: we hebben buiten een huiskamertje gebouwd onder een afdakje waar de kinderen groep voor groep de Pieten kunnen bezoeken.
Pieten bezoeken de Kees Valkenstein in Vleuten
Het thema van de dag is 'De hele Kees bakt' dus alle klassen hebben een taart gemaakt voor de Pieten. De Pieten proeven alle taarten en kiezen de lekkerste uit. Bakpiet vindt de taart die hij het meeste heeft gegeten het lekkerst en gelukkig maar, want de juf duwt daarna zijn gezicht in de taart.
Als de Bakpiet daarna zijn gezicht heeft schoongemaakt gaan de Pieten de cadeautjes uitdelen. Ondanks dat de Sint er niet is, is het Grote Boek er natuurlijk wel en daar staat alles in over de kinderen van de Kees Valkenstein. En over de rest van de kinderen van Utrecht staat er ook wat in: "De kinderen in Utrecht zijn altijd heel lief. We gaan altijd met veel plezier naar Utrecht toe. Sinterklaas is altijd heel tevreden over Utrecht." aldus de Bakpiet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.