Coronaprotest mag van gemeente doorgaan in Park Transwijk in Utrecht

In oktober was er ook al een coronaprotest in Utrecht
In oktober was er ook al een coronaprotest in Utrecht © Michiel van Beers
UTRECHT - De demonstratie tegen de coronamaatregelen van Samen voor Nederland mag zaterdag doorgaan. Dat liet burgemeester Sharon Dijksma vandaag weten aan de organisatoren.
De gemeente hield afgelopen week contact met de politie en de organisatie. Aanvankelijk had de organisatie de Neude op het oog als locatie. De driehoek van de burgemeester, de leiding van de politie en de officier van justitie ging daar niet mee akkoord en heeft Park Transwijk aangewezen als locatie. Vanaf daar zal ook een protestmars gehouden worden die via Rivierenwijk in de richting van station Vaartsche Rijn gaat.
Het is onbekend hoeveel mensen verwacht worden bij het protest, maar de gemeente laat weten dat er maximaal 5700 mensen welkom zijn. De demonstratie duurt van 12.00 uur tot 15.00 uur en alle deelnemers moeten anderhalve meter afstand houden.
"Demonstreren is een grondrecht", stelt de gemeente. "Wel is er aandacht voor de weerwil die de organisatie lijkt te hebben om zich aan de coronamaatregelen te houden en over de samenwerking met bepaalde 'defend' groepen, waarvan bekend is dat zij eerder betrokken waren bij wanordelijkheden."
In Nijmegen werd afgelopen weekend een demonstratie verboden omdat er aanwijzingen waren dat er relschoppers op af zouden komen. De driehoek in Utrecht houdt de organisatie verantwoordelijk voor gezondheidsgevaren voor de demonstranten en de omgeving en eventuele wanordelijkheden, waarschuwt de gemeente.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.