6 aanhoudingen wegens drugstransport naar Scandinavië, politie doorzocht garagebox in Vinkeveen

© Pixabay
VINKEVEEN - Deze week zijn zes mannen aangehouden die onderdeel zouden zijn van een criminele organisatie die verdovende middelen exporteerde naar Denemarken en Zweden. Dat maakte de politie vandaag bekend. De verdachten zijn tussen de 35 en 66 jaar oud. Eén van de mannen komt uit Vinkeveen.
Tussen februari en oktober vorig jaar zou de organisatie negentien transporten met drugs naar Scandinavië hebben laten vervoeren. De Deense en Zweedse politie hebben de chauffeurs van deze transporten aangehouden en ondervraagd. De chauffeurs werden aangestuurd en betaald door het criminele samenwerkingsverband, waarvan de aangehouden verdachten deel uitmaakten.

Meerdere Harley Davidson-motoren

De politie deed huiszoekingen bij een garagebox in Vinkeveen, een bedrijfspand in Nederhorst en de woningen van de verdachten. Dat leverde meerdere Harley Davidson-motoren, elf Rolex- en Breitling-horloges, diverse telefoons met encryptie, sieraden en grote contante geldbedragen op. Daarnaast legde de politie beslag op diverse bankrekeningen, appartementen, een garagebox, een woning, personenauto's en een boot.
De zes verdachten zijn vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris en blijven nog twee weken vastzitten. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.