Kort nieuws: fietser gewond in Amersfoort

AMERSFOORT - Een 52-jarige fietser uit Amersfoort is maandagmorgen gewond geraakt toen hij op de Nijverheidsweg werd aangereden door een snorfietser. De Amersfoorter vloog over het stuur, kwam hard neer en raakte buiten bewustzijn. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. De 34-jarige snorfietser raakte niet gewond.
* In Mijdrecht is een hennepkwekerij opgerold waar 850 planten stonden. Onduidelijk is wie de eigenaar is van de planten. Ze zijn in beslag genomen.
* Ondernemers op het Neptunusplein in Amersfoort hebben een eigen fonds opgericht. Ze willen het geld daaruit gebruiken om samen winkelcriminaliteit tegen te gaan en het plein aantrekkelijker te maken voor winkelend publiek.
* Twee hardrijders hebben maandagavond hun rijbewijs moeten inleveren omdat ze te hard over de A2 reden. Een 45-jarige automobilist uit Loenen reed met 160 kilometer per uur , net als een 29-jarige Utrechter. Op de A2 tussen Utrecht en Amsterdam is 100 kilometer per uur de maximaal toegestane snelheid.
* Twintig fietsers hebben maandagmorgen een boete voor fietsen zonder licht gekregen tijdens een politiecontrole op het Zandpad in Maarssen.
* Twee vermoedelijke inbrekers zijn maandagmiddag aangehouden omdat ze mogelijk in een woning op de Johan van Oldebarneveltlaan in Amersfoort wilden inbreken. De twee zijn bekenden van de politie en hebben eerder met diefstal te maken gehad.
* De politie heeft maandagmiddag een hennepkwekerij opgerold in een woning op de Westdijk in Bunschoten. Agenten kwamen de kwekerij op het spoor omdat het stroomverbruik hoger was dan gebruikelijk. De 17 planten werden in beslag genomen en zijn vernietigd. Er werd geen stroom gestolen. Beide bewoners van 40 en 44 jaar oud kunnen een rechtsgang tegemoet zien.
* Een automobilist met een behoorlijke slok te veel op is dinsdagmorgen opgepakt in de wijk Galecop in Nieuwegein. De man viel op omdat hij meerdere keren over een rotonde reed. Hij is zijn rijbewijs kwijt.
* De politie in Utrecht heeft maandagavond een bestuurder op de Boothstraat gecontroleerd. De man van 20 jaar oud bleek een ingevorderd rijbewijs te hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.