Zorgorganisatie Reinaerde start met boosterprik voor medewerkers: 'Hoe eerder hoe liever'

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
PROVINCIE UTRECHT - In een korte tijd een groot deel van het personeel een boosterprik geven. Een enorme georganiseerde monsterklus waar zorgorganisatie Reinaerde in Woudenberg vandaag aan begint.
"Het vaccin is als het op is getrokken maar zes uur houdbaar, dus we moeten het eigenlijk logisch en ter plekke aanmaken", vertelt opperprikker Angela, zoals ze door collega's van Reinaerde wordt genoemd. "Het is een mooie dag, een dag om trots op te zijn."
In de wachtruimte moeten medewerkers een kwartier wachten na het prikken.
In de wachtruimte moeten medewerkers een kwartier wachten na het prikken. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij

Prikken, en nog eens prikken

In totaal worden er vandaag 560 medewerkers van de Woudenbergse zorgorganisatie geprikt. "In totaal hebben we vijf dagen, in december drie en in januari twee", legt woordvoerder Joost Hamelynck van Reinaerde uit.
Hij vindt het heel erg fijn dat na de cliënten, die toch extra kwetsbaar zijn vanwege hun verstandelijke beperking, nu zijn medewerkers eindelijk aan de beurt zijn. "Dan kunnen we ook de zorg voortzetten als mensen ziek worden. Dus het is ook heel fijn dat medewerkers gevaccineerd worden."
Zorginstelling Reinaerde in Woudenberg is vandaag begonnen met het zetten van boosterprikken: 'Een dag om trots op te zijn'

Een klein prikje

Het gaat heel goed, het is maar een klein prikje", vertelt één van de medewerkers die vlak na de start van het vaccinneren één van de eerste prikken kreeg. "Het is fijn om hem te hebben. Ik ben nog heel erg jong maar je kan vooral de bewoners ermee beschermen door het minder snel te verspreiden. Het is fijn dat het zo snel geregeld is bij Reinaerde."
Lang nadenken of hij überhaupt een vaccinatie moest nemen, heeft hij niet gedaan. "Het is heel belangrijk. Uiteindelijk hebben we dit toch nodig om verder te komen en iedereen te beschermen, vooral de kwetsbaren waar we mee werken."
Ook medewerkers van Bartiméus, een instelling voor blinde en slechtziende mensen uit Doorn, kunnen vandaag een booster halen in Woudenberg en daar zijn ze maar wat blij mee. "Nou het is heel fijn want ik wil graag deze booster-vaccinatie. In de optiek van hoe eerder hoe liever", vertelt een vrouwelijke medewerker. "Het is mooi dat het in samenwerking kan tussen Reinaerde en Bartiméus."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.