Veroordeelde pedojager haalt bijna 1.500 op met crowdfundingsactie

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
UTRECHT - De 31-jarige 'pedojager' Eren G. kan online op veel steun rekenen. Dat meldt Omroep Brabant De Utrechter krijgt veel bijval op sociale media. Ook is er al bijna 1.500 euro voor hem opgehaald met een crowdfundingsactie.
De Utrechtse G. werd in november veroordeeld omdat hij in september een man uit Oss bedreigde en met geweld zijn huis binnendrong. Volgens G. wilde de man seks met een minderjarige. Eenmaal in de woning dwong hij de man om te bekennen dat hij een pedofiel is.
Op sociale media zou G. naar eigen zeggen een heldenstatus hebben. Dat liet hij vorige maand weten in de rechtbank in Den Bosch. Inmiddels had hij wel spijt van zijn acties. "Ik wilde ouders uitleggen dat ze op hun kinderen moeten passen."

Donaties van 300 euro

De rechter veroordeelde G. tot een taakstraf van 100 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden als hij weer de fout in zou gaan. Het is niet bekend wie de crowdfundingsactie heeft opgezet. Inmiddels is er 1.464 euro op opgehaald, met onder andere donaties van 300 en 250 euro. 'Ik ga morgen uitcashen', zo schrijft G. op social media.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.