'Leger ingezet na signalen uitbraakpoging top Mocro-maffia'

© ANP
VIANEN - Justitie heeft de hulp van het leger ingeroepen om een gewelddadige uitbraak van verdachten in het Marengo-proces vanuit de gevangenis in Vught te voorkomen. Dat meldt De Telegraaf vanochtend. In de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) verblijven onder meer Ridouan T. uit Vianen en Saïd R., die wordt gezien als de rechterhand van T.
Een speciaal team van het ministerie van Defensie assisteert sinds afgelopen week de bewaarders van de EBI in Vught. Om een landing van een helikopter onmogelijk te maken, heeft een legereenheid barrières opgeworpen. Ook zijn andere zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen, die in het belang van de veiligheid niet verder door De Telegraaf worden beschreven.
Burgemeester Roderick van de Mortel van Vught wil het nieuws over de zware, extra beveiligingsmaatregelen in de EBI "bevestigen noch ontkennen".

Marengo-proces

Het Marengo-proces draait om een reeks liquidaties die veelal gepleegd zijn in de provincie Utrecht. Het gaat om zes voltooide moorden, vier pogingen tot moord, drie voorbereidingshandelingen voor moord, twee pogingen tot het veroorzaken van een explosie en een criminele organisatie die gericht is op het plegen van moorden.
Deze week ging de inhoudelijke behandeling van de zaak verder. Inmiddels is Saïd R. vanuit Colombia overgebracht naar Nederland. Hij werd in februari 2020 aangehouden in een voorstad van Medellín. In december 2019 werd T. opgepakt in Dubai. Beiden waren daarvoor jarenlang spoorloos.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.