'Grootste kerstboom' in IJsselstein weer verlicht

IJSSELSTEIN - De lampjes van de 'grootste kerstboom ter wereld' op de Gerbrandytoren van IJsselstein zijn weer ontstoken. Het is de 23ste keer dat de lampen op de 367 meter hoge zendmast van IJsselstein branden.
Het inhijsen van de lampen in de 'Grootste Kerstboom' vergt dagen werk
Op 23 november werd al begonnen met het ophangen van de verlichting. In een paar dagen tijd werden vervolgens de 120 lampen aan kabels honderden meters de lucht in gehesen.
De eerste keer dat de 'kerstboom' ging branden was in 1992. In de afgelopen decennia werd het evenement verschillende keren door tegenslag getroffen. In 1995 was er een defect aan de tuidraden, in 1999 en 2001 lukte het niet de financiering rond te krijgen en in 2011 moest de zendmast worden hersteld na een grote brand.
De kerstboom voor ontsteking.
De kerstboom voor ontsteking. © JS Multimedia
Vorig jaar waren er vanwege corona geen festiviteiten. Ook dit jaar is de viering sober. Via een livestream is vanavond voor iedereen te volgen. Tijdens de online uitzending kwamen onder ander burgemeester Patrick van Domburg van de gemeente IJsselstein en Mieke Kromwijk, voorzitter van de stichting De Grootste Kerstboom, aan het woord.
De kerstboom is weer van veraf te zien.
De kerstboom is weer van veraf te zien. © JS Multimedia

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.