Auto in Veenendaal botst op dierenambulance met drie katten aan boord

© AS Media
VEENENDAAL - Een dierenambulance en een personenauto zijn in Veenendaal tegen elkaar gebotst. De vrijwilligers vervoerden in de ambulance twee poezen en een kitten. Die kwamen allemaal, net als de inzittenden van de voertuigen, met de schrik vrij.
In de dierenambulance zaten twee vrijwilligers van Stichting Kittenplace. "Ze hadden net drie dieren opgehaald in Rhenen: een zwangere poes en een zwerfpoes met een kitten", vertelt Anja Kraaij van de stichting aan RTV Utrecht. "Gelukkig maken zowel de vrijwilligers als de dieren het goed. De chauffeur gaat voor de zekerheid nog wel langs de huisartsenpost."
De katten verkeren niet in hoge nood. Daarom zijn ze tijdelijk ondergebracht bij de persoon die de melding had gemaakt bij de stichting. "Later doen we een nieuwe poging om ze te vervoeren."
Hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren, is niet bekend. Het ongeluk gebeurde rond 18.30 uur op de Rondweg-Oost (N223) in Veenendaal. Beide wagens raakte door de aanrijding flink beschadigd en zijn door een begringsbedrijf opgehaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.