Liesbeth List geëerd met herdenkingsmunt

© ANP
HOUTEN - De Koninklijke Nederlandse Munt in Houten heeft een herdenkingsmunt geslagen voor Liesbeth List. De zangeres uit Soest overleed vorig jaar op 25 maart, aan het begin van de coronaperiode.
Op de voorkant van de munt staat een klassiek portret van List. Op de keerzijde staat een silhouet van een zingende List, met op de achtergrond het reliëf van een vinylplaat. Er worden twee varianten van de uitgifte uitgegeven: een penning in coincard en een zilveren uitgifte, waarvan slechts 80 exemplaren verschijnen.
De munt wordt vanmiddag gepresenteerd aan haar dochter, een dag nadat List tachtig jaar oud zou zijn geworden. "Ik vind het een eer dat de Koninklijke Nederlandse Munt op deze manier stilstaat bij de carrière van mijn moeder", aldus Elisah Baijens. "Tijdens het productieproces heb ik geprobeerd het ontwerp zo veel mogelijk in de stijl van mijn moeder te houden."
List overleed op 78-jarige leeftijd. Zij ontving in haar carrière verscheidene prijzen, waaronder Edisons, een Gouden Harp en de John Kraaijkamp Musical Award. Ze is bekend van liedjes als Heb het leven lief, Te veel te vaak, Kinderen een kwartje en duetten met Ramses Shaffy, zoals Aan de andere kant van de heuvels en Pastorale.
De List-munten zijn vanaf zondagmiddag te bestellen op de website van de Koninklijke Nederlandse Munt. Zij gelden niet als wettig betaalmiddel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.