Aan Tafel! twee weken in kerstsferen: 'Onze tafel was altijd vol, want niemand mocht alleen zijn'

UTRECHT - "Het is alweer een jaar geleden dat wij hier ook zaten, in de omgebouwde studio", trapt Conny Kraaijeveld de eerste uitzending af. In de speciale reeks uitzendingen van 'Kerst Aan Tafel!' tellen we vanaf vandaag af naar de kerstdagen. "Als je in deze studio niet in de kerstsfeer komt, weet ik het ook niet meer!"..
Janny van der Heijden en Hans Kazàn zijn te gast in de eerste uitzending en vertellen over hun kerst van vroeger en nu. Bij Janny van der Heijden was het vooral 'vol en veel', zegt ze. "De tafel was altijd vol. We hadden altijd gasten en mijn moeder vond dat met kerst niemand alleen mocht zijn. Dus zaten er veel mensen bij ons aan tafel. En dat is altijd zo gebleven."
Dat stokje heeft ze later overgenomen, vertelt ze. "Toen mijn moeder Alzheimer kreeg, is Kerstmis bij mij gekomen. We vieren het vooral met mijn kinderen en kleinkinderen. En ik vind nog steeds niets leuker dan een volle tafel, lang zitten en mooie verhalen delen", vertelt Van der Heijden.

'Een hapje zus en een hapje zo'

Hans Kazàn herkent het direct. "Wendy heeft dat precies zo. We hebben vier kinderen, negen kleinkinderen, aanhang, bedenk het maar." Zijn vrouw staat in de keuken, vertelt hij. "Wendy doet niets liever dan een maaltijd maken met voor elk wat wils. Een hapje zus en een hapje zo." Ook in huize Kazàn telt vooral de gezelligheid. "Met veel mensen en in harmonie."
Kazàn vertelt dat hij vaak met kerst gewerkt heeft. "Maar dan kozen we een andere dag en vierden we ook oud en nieuw, misschien een verloren Moederdag erbij. Als we maar bij elkaar zijn", besluit Kazan.
Conny kijkt uit naar de komende uitzendingen. 'Als je nu niet in de kerstsfeer komt, dan weet ik het niet meer'
De komende weken passeren onder andere nog Ellen ten Damme, burgemeester Sharon Dijksma, Kees van der Spek, Kasper van Kooten en Mirella van Markus nog de revue. "Wat zijn we blij met de gasten die we hebben weten te ritselen", zei Conny Kraaijeveld aan het begin van de eerste uitzending.
Elke werkdag is Aan Tafel! in het teken van Kerstmis te zien op RTV Utrecht en te horen op Radio M Utrecht tussen 12.00 uur en 14.00 uur.
Hoogtepunten van de kerstmomenten van vorig jaar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.