Mogelijk toch eerder schoolvakantie door opmars omikronvariant

© Pixabay
PROVINCIE UTRECHT - De basisscholen in de regio gaan mogelijk toch een week eerder met kerstvakantie. Het demissionaire kabinet overweegt of dat een manier is om de snelle opmars van de omikronvariant van het coronavirus af te remmen. Dat hebben Haagse ingewijden tegen de NOS gezegd.
Het kabinet is er volgens de NOS nog niet uit, omdat het een ingrijpende maatregel is. Morgen valt een besluit, tijdens het overleg over de strategie die de regering volgt. Morgenavond geven demissionair premier Mark Rutte en deminissionair minister van VWS Hugo de Jonge een persconferentie over de coronasituatie.
Het Outbreak Management Team heeft het kabinet eerder geadviseerd om een langere kerstvakantie voor scholen te overwegen, maar het kabinet zei tot nu toe dat het de inzet was om scholen open te houden. Vanwege omikron en de hoge besmettingscijfers is het OMT opnieuw om advies gevraagd. Daarover zei De Jonge vanmiddag dat het kabinet de afweging opnieuw moet maken. "Je wilt natuurlijk het liefst de scholen openhouden maar je zult telkens moeten handelen naar de situatie van dat moment." En die situatie is zeer zorgelijk, benadrukte De Jonge.
Eerder wezen de ministers Slob (Onderwijs) en De Jonge erop dat "een week minder school" niet wenselijk is met het oog op de leerachterstanden die kinderen hebben opgelopen door corona. Aan de andere kant, zo zou inmiddels in regeringskringen worden geredeneerd, voorkomt nu ingrijpen dat meer kinderen besmet de vakantie ingaan en dan tijdens de feestdagen familieleden aansteken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.