Blijdschap in Vreeswijk: Wijkbus rijdt dankzij vrijwilligers weer naar centrum Nieuwegein

NIEUWEGEIN - Goed nieuws voor bewoners van Vreeswijk. Er is weer een directe busverbinding met het stadscentrum van Nieuwegein. De route viel in 2019 weg, tot ongenoegen van bewoners. Vrijwilligers rijden in shifts van drie uur met de bus, zes dagen per week.
Vreeswijkers opgelucht: 'Van de zotte dat er geen bus reed naar Nieuwegein'
Vanmorgen vroeg waren de eerste vrijwilligers al druk met het klaarmaken van de bus. Herman van der Klij is één van de chauffeurs die rijdt tussen Vreeswijk en City Plaza. Gesneden koek voor hem, want hij is 45 jaar buschauffeur geweest. Hij reed op de lijn 77 die twee jaar geleden werd opgeheven. Hij was toen net met pensioen. "Het is eigenlijk van de zotte als Vreeswijk niet eens een verbinding heeft met het stadscentrum", vindt hij. "Dat is gewoon belachelijk, zeker voor de oudere mensen."
Het project is gezamelijk opgepakt door de gemeente Nieuwegein, provincie Utrecht, vervoerder Qbuzz en het Vrijwilligershuis Nieuwegein. Door financiering van de provincie is de wijkbus nu als proef twee jaar mogelijk gemaakt. Het Vrijwilligershuis Nieuwegein neemt de dagelijkse uitvoering van de wijkbus en de aansturing van de vrijwillige chauffeurs op zich. De bus wordt ter beschikking gesteld door Qbuzz.
Wethouder Ellie Eggengoor is blij met de bus. "Ik hoop dat de provincie ervoor zorgt dat het OV-netwerk in Nieuwegein dekkend is, maar op plekken waar dat echt heel lastig is, is dit wel een heel goed alternatief."
Gedeputeerde Arne Schaddelee: "Het Openbaar Vervoer is van ons allemaal. Ik ben blij dat lokale initiatieven en het provinciale OV elkaar vinden om samen een zo goed mogelijk Openbaar Vervoer vorm te geven voor onze reizigers."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.