Kamer neemt motie kinderpardon aan: 'Misschien een prachtig kerstkadeau voor Ljowa en zijn familie'

AMERSFOORT - De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen om het kinderpardon aan te passen. Dat is goed nieuws voor Ljowa (8) uit Amersfoort. De in Nederland geboren en getogen jongen dreigt met zijn familie uitgezet te worden vanwege een procedurefout bij de asielaanvraag.
De aangenomen motie van Kamerlid Jasper van Dijk (SP) roept staatssecretaris Broekers-Knol op om zo'n tien kinderen in Nederland, die door een bureaucratisch probleem buiten het kinderpardon dreigen te vallen, alsnog een verblijfsvergunning te geven.
Van Dijk is blij: "Dit betekent dat kinderen zoals Ljowa recht hebben om in Nederland te blijven. Ik ga er vanuit dat de regering de motie snel zal uitvoeren."
De staatssecretaris is gevraagd voor het eind van volgende week antwoord te geven. "Misschien wordt het een prachtig kerstkadeau", zegt de organisatie die de familie ondersteunt.
Duizenden bezorgde burgers gaven eerder met de ondertekening van een petitie en een protestmars in Amersfoort te kennen de situatie van Ljowa en zijn familie onrechtvaardig te vinden en de oproep aan de staatssecretaris te ondersteunen.
"Dat gaf ons kracht om door te zetten", zei Arpine, de moeder van Ljowa, vanmorgen op Radio M Utrecht, "Het formulier hadden we niet op tijd ingevuld en ingediend. Maar we willen graag uitleggen dat het belang van het kind belangrijker is dan de papieren werkelijkheid. We hopen dat de IND zijn menselijke kant laat zien."
Moeder van Ljowa: 'We hopen dat de IND zijn menselijke kant laat zien'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.