PVV verzet zich met steun Tweede Kamer tegen hoofddoek voor Utrechtse boa

© RTV Utrecht
UTRECHT - De PVV-fractie in Utrecht maakt opnieuw bezwaar tegen gemeentehandhavers in de stad die een hoofddoek dragen. De gemeenteraad nam onlangs een motie aan die dat toestaat, maar vanmiddag besloot een meerderheid van de Tweede Kamer in Den Haag dat de regering het dragen van een hoofddoek moet verbieden.
Volgens de gedragscode waar politieambtenaren zich aan moeten houden past het agenten niet om zaken aan het uniform veranderen waardoor hun neutraliteit in twijfel kan worden getrokken. De Tweede Kamer stemde vanmiddag in met een motie van de PVV die stelt dat dat ook zou moeten gelden voor buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's).
De gemeenteraad van Utrecht stemde onlangs in met een motie van DENK, Student & Starter en de Partij voor de Dieren, waardoor Utrechtse boa's juist toestemming krijgen om een hoofddoek te dragen. Vrouwen die een hoofddoek dragen doen dat vaak uit religieuze overtuiging.
De Utrechtse PVV heeft direct na het aannemen van de Kamermotie vragen gesteld aan het college in Utrecht. Raadslid David Bosch wil binnen twee weken weten hoe de gemeente nu naar de uitspraak van de Tweede Kamer kijkt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.