Vervoerder U-OV kampt opnieuw met grote storing: vandaag geen trams tussen Zuilenstein en Utrecht

© Marc van Rossum du Chattel
NIEUWEGEIN/UTRECHT - Tussen de Nieuwegeinse halte Zuilenstein en Utrecht Centraal zullen vandaag helemaal geen trams meer rijden als gevolg van een technisch defect.
De tram (lijn 60 en 61) rijdt wel in Nieuwegein en IJsselstein. In de richting van Utrecht Centraal rijdt hij tot en met halte Zuilenstein. U-OV verwijst naar de reguliere buslijnen en biedt reizigers excuses aan voor het ongemak.
Onduidelijk is nog wat de precieze oorzaak is van de verstoring. Gisteren waren er ook al grote problemen op dit traject in Nieuwegein door een defect.
Gisteravond waren er ook al problemen op Lijn 22 (Uithoflijn). Er was sprake van een wisselstoring bij P+R Sciencepark. Rond 21.00 uur werd besloten de trams helemaal niet meer te laten rijden.
Buiten meerdere technische mankementen werd U-OV de afgelopen tijd geplaagd door vertragingen als gevolg van een aanrijding op het 24 Oktoberplein en een auto op de baan in Nieuwegein.

Reizigers

Het geduld van reizigers wordt dus behoorlijk op de proef gesteld. Dat blijkt ook uit de reacties die de vervoerder krijgt. "Ik geloof zelfs nog dat we eerder van corona af zijn dan van alle dagelijkse tramproblemen", is het bijtende commentaar op Twitter.
Iemand anders noemt de situatie "beschamend" en vraagt zich wanneer er wordt ingegrepen. "Jullie hebben wel steeds vaker problemen hè? Tof voor de mensen die elke dag gebruik maken van jullie diensten", schrijft Hanza. Maar er is ook bemoedigend commentaar: "Sterkte met alle problemen. Heel vervelend. Goed dat er bussen ingezet worden", schrijft een van de twitteraars.

Puntjes op de i

Vorig jaar is de tramlijn Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein vernieuwd. Alle haltes zijn toen verlengd en verlaagd om aan te sluiten op de nieuwe trams. Ook werd de trambaan vernieuwd in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein. De trams rijden sinds een jaar op de vernieuwde lijn. De aannemer werkt deze week aan "een aantal restpunten", liet Regiotram Utrecht eerder weten.

Helemaal geen tram vanaf eind februari

Inwoners van Nieuwegein en IJsselstein zitten vanaf eind februari zeker drie maanden zonder tram. Voor de ontwikkeling van het stationsgebied in Nieuwegein wordt een trambaan verlegd en een nieuwe halte gebouwd in het centrum. Gevolg is dat er van eind februari tot halverwege juni geen trams rijden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.