Opnieuw arrestatie in Bunschoten voor illegale handel in geneesmiddelen

De politie nam onder meer deze auto in beslag.
De politie nam onder meer deze auto in beslag. © Politie Midden-Nederland
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De politie heeft opnieuw een man uit Bunschoten aangehouden voor illegale handel in medicijnen. Het gaat om zware en verslavende geneesmiddelen die hij niet mag verkopen. De verdachte is dinsdag opgepakt.
Het onderzoek naar de betrokkenheid van de Bunschoter startte begin dit jaar na tips over de vermeende handel. Na de arrestatie is de woning van de 30-jarige man doorzocht. Daar werden niet alleen medicijnen gevonden, maar ook auto's, luxe spullen en veel geld. De spullen zijn, net als de boekhouding van de man, in beslag genomen.
Vorige maand werden ook al twee mensen aangehouden voor illegale handel in geneesmiddelen. De eveneens 30-jarige Bunschoter en de 40-jarige Amersfoorter waren in beeld gekomen bij het onderzoek naar twee sterfgevallen in Bunschoten. Er wordt nog onderzocht of er een verband is tussen de eerdere arrestaties en de geneesmiddelenzaak die de politie vandaag meldt.
In de week dat de twee eerdere aanhoudingen werden verricht overleden twee Bunschoters. In het dorp gingen al snel het gerucht dat hun dood drugsgerelateerd was. Het Openbaar Ministerie laat vandaag aan RTV Utrecht weten dat de oorzaak van hun overlijden nog altijd niet is gevonden. Het NFI onderzoekt daarvoor monsters en heeft aangegeven dat daar veel tijd voor nodig is. Een relatie tussen de sterfgevallen en vermeende handel in geneesmiddelen kan daardoor niet worden vastgesteld.