Illegaal vuurwerk gevonden in huizen in Vianen en Woudenberg

© Twitter Politie Utrecht
VIANEN/WOUDENBERG - De politie heeft op meerdere plekken illegaal vuurwerk gevonden in woningen van handelaars. Het was raak in Vianen, Woudenberg en het Gelderse Buren.
Via een openbare Telegram-groep kwam de politie erachter dat iemand uit Vianen verboden vuurwerk had gekocht. Het onderzoek leidde naar een huis op de Lijsterbesstraat. Daar lag 4 kilo aan illegale knallers.
Toen agenten onderzoek deden naar de herkomst, stuitten ze op een nog veel grotere vuurwerkvangst. In een huis in Buren lag 300 kilo vuurwerk. Het ging onder meer om knalvuurpijlen en zogenoemde shells en cakes. De bewoner van het huis is aangehouden.

Woudenberg

Ook in Woudenberg is bij iemand thuis vuurwerk aangetroffen. Het gaat om 136 cobra's. Een 29-jarige verdachte is opgepakt. Hij of zij wordt nog verhoord. De illegale knallers in Woudenberg werden gevonden na een tip. De politie roept mensen dan ook op dit soort tips te blijven geven.
Ondanks het onlangs afgekondigde vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling, wordt dit jaar veel illegaal vuurwerk gevonden. Gisteren stond de teller in heel Nederland op ruim 160.000 kilo, vorig jaar was het ruim 120.000 kilo.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.