VVD-raadslid Fred Heidinga uit Soest overleden

© Soest
SOEST - De gemeente Soest maakt bekend dat VVD-raadslid Fred Heidinga is overleden. Heidinga overleed op 15 december aan de complicaties van een ingrijpende medische behandeling. Hij was 65 jaar.
De VVD-er was lid van de gemeenteraad sinds oktober 2019. "Een functie die hij bekleedde met humor en scherpte, denkend in oplossingen", laten burgemeester Rob Metz en griffier Marcella van Esterik weten. Heidinga had onder meer zorg, welzijn, sport en recreatie in zijn portefeuille. In het dagelijks leven was hij actief als zelfstandig werkend vastgoeddeskundige.
"De gemeenteraad verliest in Fred een welbespraakte smaakmaker in de raadzaal en daarbuiten", schrijven de burgemeester en griffier. "Hij bracht in september tijdens een informele bijeenkomst van de raad nog een satirisch lied ten gehore, waarin hij met zijn gitaar de gang van zaken in een gemeenteraad liefdevol op de hak nam, wat alle raadsleden erg waardeerden."
"Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw en dochters, en naar zijn familie, vrienden, fractie- en partijgenoten van de VVD. We wensen hen veel kracht en sterkte toe."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.