GGDrU zoekt personeel om 135.000 prikken per week te zetten

© GGDrU
PROVINCIE UTRECHT - De GGD regio Utrecht zet een tandje bij met de boostercampagne. Voor half januari moet iedereen van achttien jaar en ouder de kans krijgen een boosterprik te halen. Daarvoor moet wel snel extra personeel worden gevonden, want de telefoonlijnen staan roodgloeiend én er moeten mensen bij die de extra prikken kunnen gaan zetten.
"Dat zijn we nu op dit moment aan het opschalen", zegt Maaike Schaap van de GGDrU. "We weten dat ook bij ons callcenter lange wachttijden zijn. En we hopen ook dat inwoners daar een beetje begrip voor hebben. Maar zelfs dit weekend gaan we door met opleiden, zodat we de komende dagen steeds meer mensen daarvoor beschikbaar hebben."

1961 en ouder

Op dit moment is iedereen die geboren is voor 1961 aan de beurt. Ze kunnen volgens Schaap nu allemaal 'op redelijk korte termijn' een prik halen, als ze het niet erg vinden om naar één van de grotere vaccinatielocaties in de regio te gaan. Dichterbij kan het wat langer duren. De GGDrU weet zelf ook nog niet wanneer de jongere lichtingen aan de beurt zijn. "We wachten zelf ook op berichten wanneer volgende geboortejaren aan de beurt zijn. Dat maakt het ministerie bekend."
Voor het versnellen van de boostercampagne richt de GGDrU zich met name op zes grote priklocaties in de regio. Dat zijn Utrecht Jaarbeurs, Amersfoort Rijtuigenloods, Nieuwegein, Veenendaal, Woerden en de Expo in Houten. Op deze locaties komen extra priklijnen en de openingstijden worden verruimd. De GGDrU is daar elke dag van 8.00- 22.00 uur open. "Daar kunnen we sneller en efficiënter het vaccin zetten, want daar kunnen we goed ons personeel op inzetten. Het is en blijft een medische handeling en dat kan minder als je echt in elke wijk of dorp ook nog gaat vaccineren."

135.000 prikken per week

De GGDrU heeft nu meer dan 1200 medewerkers beschikbaar voor het vaccineren. Dat is nog niet genoeg om de komende weken 135.000 prikken per week te zetten. Daarom zijn ze nu druk met het werven van nieuwe collega's en zetten ze ook personeel van onze reguliere GGD in. Ook scholen en universiteiten worden benaderd. "Het is inderdaad druk", zegt Schaap, maar ze gaat er wel vanuit dat iedereen die dat wil een januari een boosterprik heeft.
"Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat het in de regio Utrecht gewoon gaat lukken. Het is dan wel de bedoeling dat mensen, als ze aan de beurt zijn, gewoon een afspraak maken en daarin meedoen."
Online valt die afspraak te maken via planjeprik.nl. Via de telefoon moet dat op het nummer 030 630 5400.