Margreet in het revalidatiecentrum: eindelijk naar huis!

DOORN - Nog een laatste keer is presentator Margreet te gast in het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg in Doorn, waar een deel van de revalidanten afscheid neemt en vol hoop en gezonde spanning naar huis mag. Soms helemaal de oude, vaker zover hersteld dat ze zich hebben leren aanpassen aan hun beperking.
Presentator Margreet is een aantal weken te gast in het Militair Revalidatie Centrum in Doorn. Hier kunnen mensen met gecompliceerd letsel revalideren. Margreet liet de afgelopen zeven weken zien hoe dat eraan toegaat.

'Het wordt een vreemd soort missen'

Peter (70) is één van de revalidanten die na vijf maanden intensief revalideren van zijn halfzijdige verlamming naar huis mag. Maar niet voor er een afscheidstournee met cadeaus langs alle therapeuten gemaakt wordt. Hij straalt en wil niéts liever dan met zijn vrouw Loes mee naar huis, maar hij gaat het revalideren ook missen. "Da's misschien een beetje vreemd, hè?!" vertrouwt hij Margreet toe. "Je wilt natuurlijk nooit in zo'n situatie komen, maar het was hier zo fijn. De mensen zijn fantastisch en ik ben heel ver gekomen. Dat heb ik echt aan hen te danken!"
Margreet te gast in het revalidatiecentrum in Doorn.
Ook Evert mag naar huis. Een jaar geleden kwam hij volledig verlamd, met een onzekere toekomst in het revalidatiecentrum aan. Tijdens zijn intake vertelde hij zijn arts waar hij van droomde: samen met haar een potje tennissen. Dat leek lang onmogelijk, maar ze beloofde graag met hem de baan op te gaan dan. Evert herstelde en vlak voor zijn vertrek wordt de belofte ingelost.
Evert kan niet geloven dat hij na negen maanden revalideren nu kan tennissen
Evert kan niet geloven dat hij na negen maanden revalideren nu kan tennissen © RTV Utrecht

Er is altijd hoop

Drie weken was Margreet te gast in Doorn. Ze liep mee met revalidanten die vaak in de moeilijkste fase van hun leven zaten: "Je denkt misschien dat het er alleen kommer en kwel is, maar zelden was ik op een plek waar zoveel hoop en vertrouwen was. Zelfs als het leven een totaal andere wending neemt, blijkt er meer perspectief dan iedereen voor mogelijk had gehouden!"
Peter wordt bij thuiskomst bedolven onder de confetti
Peter wordt bij thuiskomst bedolven onder de confetti © RTV Utrecht