Burgemeester Bolsius sluit Glazen Huis van Serious Request in Amersfoort

AMERSFOORT - Na een afwezigheid van drie jaar is het Glazen Huis weer terug van weggeweest voor de jaarlijkse inzamelingsactie Serious Request van NPO 3FM. Het huis, waar de dj's vanaf vandaag een week lang platen gaan draaien voor het goede doel, staat in Amersfoort. Burgemeester Lucas Bolsius heeft om 12.00 uur de deur van het huis aan de Oliemolenhof gesloten.
Deze editie wordt wel anders dan de vorige in 2017. Dit keer geen deinende menigte bij het tijdelijke onderkomen van 3FM. Het gebied rondom het gebouw is grotendeels afgesloten. Duizend mensen mogen, voorzien van een coronatoegangsbewijs, tegelijkertijd een kijkje nemen.
Ook het buitenpodium met concerten is geschrapt. Bands en artiesten treden nu zonder publiek op vanuit de Prodentfabriek. Namen als Typhoon, S10, Son Mieux, MEAU, Jeangu Macrooy en Tim Knol staan op het programma.

Geld inzamelen

De dj's die zich tot en met vrijdag 24 december 17.00 uur laten opsluiten zijn Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende, Jorien Renkema en Rob Janssen. Ze proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor het Wereld Natuur Fonds, voor de bescherming en het herstel van de regenwouden in Zuid-Amerika.
Het Glazen Huis werd in 2004 voor het eerst opgebouwd. De actie was jarenlang enorm populair, trok veel luisteraars naar de radiozender en zorgde voor hoge opbrengsten, met een record van 12,3 miljoen euro in 2013. Bij de editie in 2017 werd 5 miljoen euro opgehaald. Dat was een stuk minder dan de jaren ervoor, toen het bedrag ieder jaar boven de 8 miljoen euro kwam.
Het Glazen Huis werd opgevolgd door The Lifeline, waarbij dj's door het land trokken. Vorig jaar werd tijdens Serious Request 1,6 miljoen euro opgehaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.