Drukte in de stad: nog even shoppen of naar de kapper voor de lockdown

© RTV Utrecht / Jordi de Jong
PROVINCIE UTRECHT - In meerdere steden, waaronder Utrecht, is het vandaag erg druk vanwege de strenge lockdown die ophanden is.
Mensen gaan bijvoorbeeld snel nog even naar de kapper of de Bijenkorf. Ook bij Ikea en op de markt is het druk. "Ik kan me niet herinneren het ooit zó druk te hebben gezien in Utrecht centrum", twittert Leon.
De gemeente Rotterdam roept mensen op om niet meer naar de stad te komen. Het is volgens de gemeente te druk in het centrum. Ook zijn de parkeergarages vol. De gemeente Amsterdam roept mensen op zich aan de coronamaatregelen te houden. Van een oproep om weg te blijven uit het centrum is vooralsnog geen sprake. Ook in onder meer Groningen en Middelburg is het drukker dan normaal op een zaterdag.
Vanwege de besmettelijkere omikronvariant van het coronavirus houdt het kabinet zaterdagavond een persconferentie. Volgens ingewijden zal daar worden aangekondigd dat onder meer alle niet-essentiële winkels vanaf zondagochtend 05.00 uur de deuren moeten sluiten. De lockdown duurt tot zeker 14 januari.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.