Dierentuinen hopen op donaties voor dieren tijdens sluiting

© Ouwehands Dierenpark
RHENEN/AMERSFOORT - Nu dierentuinen hun deuren moeten sluiten vanwege de nieuwe coronamaatregelen, hopen Ouwehands Dierenpark in Rhenen en DierenPark Amersfoort op donaties voor steun aan natuurprojecten en voor de zorg voor de dieren.
Ouwehands Dierenpark roept bezoekers op om te doneren of symbolisch een dier te adopteren. De dierentuin heeft net als veel andere parken een stichting die natuurprojecten over de hele wereld steunt. Het geld van de stichting komt uit de kaartverkoop. Maar nu dierentuinen telkens moeten sluiten, is er veel minder geld beschikbaar voor zulke fondsen.
DierenPark Amersfoort zou in de kerstvakantie een speciaal winterevenement houden, wat nu niet doorgaat. "Wij willen iedereen wel ontzettend bedanken voor alle steunbetuigingen, berichtjes en betrokkenheid. Onze bezoekers maken het park compleet en wij kijken ernaar uit jullie weer te mogen verwelkomen!", meldt het park.

Andere dierentuinen

Een woordvoerster van Artis in Amsterdam noemt de strenge lockdown "een enorme tegenslag. De stemming bij het hele personeel is bedrukt." Artis kan tot 5000 bezoekers per dag op een veilige manier ontvangen, zegt zij. "De buitenlucht is een fijne manier om te ontspannen. Maar het is wat het is."
Ook Burgers' Zoo in Arnhem heeft een zeer uitgestrekt terrein waar bezoekers makkelijk voldoende afstand kunnen houden. Burgers' hanteert een reserveringssysteem. Kaartjes die verkocht zijn voor de lockdownperiode worden automatisch verlengd tot 31 maart 2022, laat de dierentuin weten.

Annuleringen

Wie een reservering heeft gemaakt voor Ouwehands Dierenpark, krijgt vanaf maandag een e-mail. Abonnementhouders krijgen een verlenging van hun abonnement met het aantal dagen dat de poorten dicht blijven.
DierenPark Amersfoort verlengt de geldigheidsduur van tickets tot 30 juni 2022. Kortingtickets worden omgezet naar een regulier dagticket en verlengd. De dierentuin adviseert wel om een nieuw tijdslot te reserveren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.