Baarns restaurant Eemlust maakt het beste van Kerst tijdens lockdown: 'Meteen begonnen met dozen vouwen'

PROVINCIE UTRECHT - Gasten afbellen, jezelf weer bij elkaar rapen en vooral heel veel nieuwe plannen maken na de laatste coronapersconferentie. Daar zijn medewerkers van restaurant Eemlust in Baarn druk mee nu ze de komende weken dicht moeten blijven. "We zijn gisteren eigenlijk meteen begonnen met verpakkingen vouwen", zegt Mitchel van Wegen, staand tussen zo'n zeshonderd dozen. "We zijn van goed gevulde Kerstdagen teruggegaan naar thuisbezorgen."
Dozen vouwen in restaurant Eemlust.
Dozen vouwen in restaurant Eemlust. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
De horecagelegenheid aan de Eem had deze Kerst gerekend op 320 gasten die zouden komen eten, verdeeld over vier shifts. En nu is het dus vooral vouwen, vouwen en nog eens dozen vouwen voor de kerstbox. "De stemming zit er bij het team nog wel redelijk goed in. Iedereen is positief en blij dat we op deze manier toch nog iets kunnen doen voor de mensen, toch nog iets kunnen aanbieden om die sfeer van Eemlust weer in huis te halen."
De kerstbox kunnen mensen ophalen in een zelfgekozen tijdslot. "We willen ook niet te veel mensen in de zaak hebben", zegt Van Wegen. En dan is het natuurlijk maar hopen dat het net zo uitpakt als de bedoeling is. Maar daar heeft hij wel vertrouwen in, zeker nu ze veel leerpunten kunnen meenemen uit de eerste harde lockdown.
Baarns restaurant over harde lockdown: 'We gaan dit zeker overleven, absoluut'
Want niet alleen op het gebied van koken voor thuis, maar ook op het vlak van de verpakkingsproducten heeft Eemlust wat lessen geleerd. "We zijn eerder gaan bestellen, vooral het karton en de disposables. Dat is een eenmalig gebruiksvoorwerp waar je bijvoorbeeld een hamburger in doet. De leveringstijden zijn heel lang."
Over de vraag of restaurant Eemlust deze lockdown en coronapandemie zullen doorstaan hoeft Van Wegen niet lang na te denken. "Ook dit gaan we overleven, absoluut. We hebben veel steun van onze gasten en dat is altijd belangrijk."
Kerstplannen omgooien door plotselinge lockdown