Terugblik: Watertoren Leerdam nog niet bewoond maar eigenaar nog steeds gelukkig

Eigenaar Michiel van der Kley nog altijd positief na vertraging verbouwing watertoren.
Eigenaar Michiel van der Kley nog altijd positief na vertraging verbouwing watertoren. © RTV Utrecht / Caroline Geijsman
LEERDAM/LEERDAM - Honderden geïnteresseerden zagen zichzelf wel in de watertoren in Leerdam wonen die vorig jaar te koop stond. Uiteindelijk is het Michiel van der Kley die dit jaar de sleutels van de toren krijgt. Hij wil de toren zo verbouwen dat hij erin kan wonen en werken.
Michiel van der Kley wilde nog in 2021 zijn intrek nemen in de watertoren Leerdam
Toen we hem in mei van dit jaar spraken was hij optimistisch en zag hij zich nog wel in 2021 intrekken in de toren. Maar dat is niet gelukt. Toch is de watertoreneigenaar alles behalve ontevreden. De verbouwing duurt wat langer, maar hij is nog altijd trots op de watertoren en hij heeft er alle vertrouwen in dat het goedkomt.
Van der Kley: "Het verschrikkelijke groene doek moet er gewoon snel van af".
Van der Kley: "Het verschrikkelijke groene doek moet er gewoon snel van af". © RTV Utrecht / Caroline Geijsman
Van der Kley: "Het gaat allemaal wel goed. Je zou het misschien niet denken maar ik vind het nog steeds leuk. Het is zo'n mooi gebouw en straks helemaal", zegt hij trots. De verbouwing heeft wat vertraging opgelopen en dat komt onder andere omdat omwonenden bezwaar hebben gemaakt. Michiel: "Sommige mensen hebben er moeite mee dat ik ramen in het gebouw wil maken." De procedure loopt begin volgend jaar af, en dan kan de verbouwing volgens de ontwerper hard gaan.

'Ik woon hier straks'

"Als ik de ramen kan maken, dan zet ik steigers tegen het gebouw. En dan kan het hard gaan, want dan kan het verschrikkelijke groene doek eraf en dan kunnen er ook herstelwerkzaamheden gedaan worden aan de buitenkant van de toren." Aan de binnenkant wil hij een vide maken in één van de ruimtes. En daar wil hij dan gaan wonen.
3D geprint model van hoe de watertoren er na verbouwing uit moet komen te zien.
3D geprint model van hoe de watertoren er na verbouwing uit moet komen te zien. © RTV Utrecht / Caroline Geijsman
Van zijn nieuwe huis heeft hij al een 3D geprinte versie gemaakt. "Badkamer, slaapkamer, en beneden een keuken en eettafel en een zithoek. Dat is mijn appartement", zegt hij blij als hij naar het model kijkt.
In het gedeelte waar het kantoor komt is al veel gebeurd. Daar zijn de muren geïsoleerd en zitten er nieuwe raamkozijnen in met dubbelglas. Ook nog lang niet af, maar qua temperatuur al wel behaaglijk. Kortom, Michiel ziet het allemaal nog helemaal zitten. "Ik woon hier straks", zegt hij dan ook trots als hij in de toren om zich heen kijkt. Hij denkt in maart dan echt zijn intrek te kunnen nemen in de watertoren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.