Kort nieuws: dronken rijder is rijbewijs kwijt

REGIO - * Politieagenten in Utrecht hebben een dronken man van de weg gehaald. Ze zagen de 20-jarige Amsterdammer op het Wolff- en Dekenplein tegen het verkeer in rijden. UIt de blaastest bleek dat hij teveel gedronken had. Omdat hij beginnend bestuurder is, kon hij zijn rijbewijs inleveren.
* Op de Velperengh in Doorn is bij graafwerkzaamheden een verroeste brisantgranaat uit de Tweede Wereldoorlog opgedoken. De bomverkenner van de politie heeft geholpen om het explosief veilig te stellen. De Explosieven Opruimingsdienst van Defensie zal de bom ophalen en op een veilige plek onschadelijk maken.
* In Soest is een man opgepakt die bij een geparkeerde auto aan het rondsluipen was. Toen de politie kwam zat hij al op de bijrijdersstoel, te praten met iemand die achter het stuur zat. Wat de man precies uitspookte kon de politie niet achterhalen, maar hij bleek nog een fikse boete te hebben openstaan; daarom moest hij mee naar het bureau. Hij mocht pas weg toen een familielid de boete had betaald.
* Een Amsterdammer heeft zondagmiddag bij Breukelen een forse boetes gekregen omdat hij bijna 70 kilometer te hard reed. Ook bleek zijn rijbewijs al twee jaar verlopen. Hij had al 225 euro aan boetes openstaan en daar komt er nu dus een aantal bij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.