Werkstraf voor veroorzaken ongeluk op de Lek

PROVINCIE UTRECHT - Een motorbootbestuurder uit Montfoort is maandag door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en een werkstraf van 150 uur. Hij bleek schuldig aan het veroorzaken van een ernstig ongeluk in 2009 met zijn speedboot op de Lek.
De 43-jarige man uit Montfoort voer in april 2009 met te hoge snelheid over de Lek en botste op een vriend die in een snelle boot voor hem voer. Die man liep hierbij meerdere botbreuken en hersenbeschadiging op en is nog altijd volledig arbeidsongeschikt.
De rechtbank oordeelde dat de verdachte 'als goed zeeman' een uitwijkmanoeuvre had moeten inzetten of drastisch snelheid had moeten minderen om een mogelijke aanvaring te voorkomen. Vooral omdat hij erg hard voer, niet voortdurend zicht had op zijn voorligger en hij wist dat er een probleem was aan de stuurinrichting van zijn boot.

WEGVERKEER

De rechtbank heeft bij het bepalen van de straf rekening gehouden met uitspraken die zijn gedaan over zwaar letsel door schuld in het wegverkeer. Ook is gekeken naar het verleden van de verdachte, die al vaker boetes heeft gekregen voor snelheidsovertredingen. Daarom is er naast de werkstraf ook een voorwaardelijke celstraf opgelegd.
De vriendschap tussen de twee is ernstig bekoeld. Sinds het ongeluk heeft verdachte niet meer in zijn boot gevaren en hij zegt daaraan ook geen enkele behoefte meer te hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.