Te koud voor trein Baarn - Amersfoort, acht passagiers gestrand

Een diesellocomotief sleept een gestrande trein weg.
Een diesellocomotief sleept een gestrande trein weg. © Caspar Huurdeman
PROVINCIE UTRECHT - De vrieskou had vanmorgen vroeg gevolgen voor het verkeer op de weg en het spoor. Door rijp op de bovenleiding reden tussen Baarn en Amersfoort urenlang geen treinen. Twee treinen liepen vast op het traject. Daardoor werd onder meer een overweg in de polder bij Soest gestremd.
ProRail laat weten dat in de stilstaande treinen acht reizigers zaten en dat ze zo snel mogelijk zouden worden opgehaald. Vervoerbedrijf NS heeft tot na de ochtendspits bussen ingezet.
Ook de spoorlijn tussen Amersfoort Centraal en Vathorst heeft last van het probleem. Daar reden minder sprinters en moesten reizigers rekening houden met een kwartier extra reistijd. Tussen Amersfoort en Barneveld is een trein van Conexxion gestrand.
Een van de gestrande treinen in de polder van Soest.
Een van de gestrande treinen in de polder van Soest. © Caspar Huurdeman
Op verschillende plekken in de regio zijn strooiwagens vannacht op pad gegaan om gladheid te bestrijden. Zo werden in de gemeenten Woerden, Nieuwegein en Utrechtse Heuvelrug de rijbanen en fietspaden gestrooid. Rijkswaterstaat strooide vannacht op de snelwegen in de hele provincie.
Op de tramtrajecten tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein reden vannacht trams heen en weer om ijzel op de bovenleiding te voorkomen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.